Translate

23 Kasım 2013 Cumartesi

2013-2014 Kış Sezonu Ruj Trendleri


         Bir bayanın alışveriş yaparken en keyif aldığı noktalardan biri kozmetik galiba , yani en azından benim için öyle :) Bu yazımızda bu sezonun rujlarına göz atacağız. En moda renkler, sürüş teknikleri ve markalar...
             

         Bu sene koyu renkler ön planda ve tabi ki her kadının vazgeçilmezi kırmızı rujlar favori. Bu tonlar içinizi ısıtıcak.  Kırmızı , bordo, mürdüm, koyu pembe... Seksi ve çekici kadın olmanın püf noktalarından biri.
          
         Kırmızı rujlardan başlayalım. Kırmızı her bayana giden bir renk fakat önemli olan tonunu iyi seçmektir. Önceden gece makyajlarında tercih edilirdi. Fakat şimdi günlük hayatta da kullanılabiliyor. Siyah göz makyajı ve kırmızı ruj yada simsiyah bir elbise ve gözalıcı kırmızı bir ruj  favorim.  Kırmızımı çantama attım bile ;)

       
       
         Ve bordo rujlar. Bordo rujlarda göz makyajı kesinlikle sade tutulmalı. Suratınızda hiç makyaj yoksa bile bir bordo  kurtarıcınız olabilir. Fotoğraflarda da görüldüğü üzere göz makyajları gayet sade

         
             Mürdüm rengi kullanımını zor bulduğum fakat hoş ve dikkat çekici bir renk. Her bayanın cesaret edemediği ton. Bir yerde okumuştum. Erkekler mürdüm ruju sadece beyaz tenli kadınların kullanması gerektiğini düşünürlermiş :)  Tabi bu renk tonunda da ağır makyajdan kaçınmak gerektiğini düşünüyorum. Hafif kahve, toprak tonlarında bir makyaj hoş olabilir.
           
             
            Ve tabi ki koyu pembe.  Siyah bir eyeliner ve rimelle mükemmel sonuçlar elde edebilirsiniz. Ve tabiki kırmızıda olduğu gibi pembede de teninize uygun tonu yakalamanız önemli..

           Dudaklar  kadının güzelliğini ortaya çıkaran en önemli unsurlardan biridir. Bundan dolayı dudak yapımıza, ten rengimize uygun ruj tonları seçmek çok önemlidir. Konuşurken karşımızdakine iyi bir etki bırakmak istemez miyiz o yüzden dikkatli olmak gerek kızlarr !!!
           Ruj sürüş tekniklerine gelirsek;  İlk önce dudaklarımıza baz uygulayalım. Pudra yada fondöteninizi dudağınıza sürün. Böylece nötr bir renk elde etmiş olacaksınız. Dudak kalemi ile dudaklarınızın ortasından başlayarak dudak kenarlarına kalem çekin. Kalemin rengi ruj renginde yada bir ton açığı olabilir. Bu ruju taşırma riskinizi azaltacaktır.Sonra sert bir fırça yardımıyla rujunuzu sürün. İşlem bittikten sonra bir mendil yardımıyla fazlalığı alın ve son bir kat daha geçin. Tabi kide gün içerisinde tazelemek için rujunuzu yanınızdan ayırmayın.
          Size bir fikir daha vereyim. Dudaklarınızı dolgun göstermek için ruj sürmeden önce sert diş fırçasıyla dudaklarınızı fırçalayın. Hem ölü deriyi atmış oluyorsunuz hem de dudaklarınız dolgun gözüküyor.

         Markalara göz attığımda Rimmel London Kate Moss ruj  ve Mac benim için ön planda. Rimmel markasını Watsons'da bulabilirsiniz.  Üstelik fiyatları da uygun.
Rimmel London Kate Moss
                 
MAC
            Haydi kızlar dudaklarımızla fark yaratalım :)

Kendinize iyi davranın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder